NEWS > The Dawn of The Mobilista

The Dawn of The Mobilista

08 May 2007

Morgen 10 mei lanceren wij, Yuri van Geest zelfstandig internet adviseur, Maarten Lens-FitzGerald werkzaam als Director Nieuwe Formats en Strateeg bij RapidSugar en ikzelf Raimo van der Klein Innovatie Manager bij KPN met trots Mobile Monday Amsterdam.

Met MoMo krijgen bezoekers de gelegenheid om in een paar uur tijd op een laagdrempelige, ontspannen, innovatieve en vooral interactieve manier hun kennis en netwerk op het gebied van mobiel internet en multimedia op te bouwen en te onderhouden. Voor merken en bedrijven, voor bureaus en natuurlijk de mobiele industrie zelf. Allen met hun eigen verschillende achtergronden en expertiseniveaus. Elke eerste maandag van de maand wordt MoMo georganiseerd. Maandelijks wordt een ander thema op praktisch en theoretisch vlak toegelicht waarbij deelnemers als co-creators real-time mee te denken met de spreker.

Ons eerste event vindt plaats op maandag 4 juni om 15.30, voor de files, in een inspirerende omgeving in Amsterdam met makkelijk parkeren. Houdt die datum vrij, details volgen later.

Op 19 april is het hier begonnen. Een post over het beginnen van een netwerkborrel voor de mobiele industrie. MoMo Amsterdam is een onderdeel van het wereldwijde Mobile Monday netwerk (actief in meer dan 30 locaties wereldwijd). Wij geloven dat samenwerken essentieel is om de aankomende “wave” naar Mobile Multimedia en Mobile Internet vorm te geven. Samenwerking tussen alle partijen die onderdeel uitmaken van de waarde ervaring van mobiele diensten voor consumenten is essentieel. MoMo Amsterdam wenst een vruchtbare en creatieve voedingsbodem voor de Nederlandse mobiele markt te zijn.

Tijdens elke Mobile Monday zijn er enkele programma onderdelen die terugkomen:

The Dream: hier vertelt één van onze sprekers zijn of haar mobiele droom
The How To: een spreker die een aansprekende mobiele case praktisch toelicht
Inspiratie: een spreker die vanuit een andere discipline naar het thema van de avond kijkt
Demo Dance: er is altijd ruimte voor diverse product demonstraties en voor mobiele start-ups

Thema: MoMo 4 juni: Magic 2.0

Wij leven in een wereld waar praktisch alle zaken mogelijk zijn die vroeger alleen aan magiërs werden toegedicht. Zo weten wij tegenwoordig waar anderen zijn en wat ze denken (mobile sociale software, jaiku). Daarnaast kunnen wij nieuwe dimensies zichtbaar maken die voorheen altijd verborgen waren (shotcodes, RFID, barcodes). Toch ervaren wij deze nieuwe diensten niet als magie maar als ingewikkelde technologie. Hierdoor verliezen deze ontwikkelingen bij een groot publiek haar kracht. Op 4 juni willen wij kijken hoe we iedereen het gevoel kunnen geven dat zij een moderne magiër zijn met een krachtige toverstaf: de mobiele telefoon. Niet alleen in woord maar ook in daad. Er zijn drie presentaties op deze MoMo gepland:

Erik de Zwart (Commissaris Sales & Marketing, Tunin.fm, http://www.mobilaria.com):
Erik is onlangs begonnen bij Mobilaria en is daar verantwoordelijk voor het opzetten van Tunin FM. Een uniek Streaming Mobile Radio concept.

Petteri Koponen (CEO Jaiku, http://www.jaiku.com):
Petteri heeft samen met Jyri Engeström het bedrijf Jaiku opgericht in 2006. Petteri gaat zijn visie delen over zaken als Presence Messaging, Social Peripheral Vision and Lifestreaming. Oftwel, hoe kan ik weten wat mijn sociale netwerk denkt, doet en waar zij zich bevinden.

Dennis Hettema (Founder and Creative Director OP3, http://www.op3.com):
Dennis is de oprichter en creatief directeur van OP3, het Zweeds/Nederlandse bedrijf achter ShotCodes. Hij zal ons vertellen hoe 2D barcodes digitale informatie over fysieke objecten en plaatsen kunnen geven. Een combinatie van de echte wereld met de digitale wereld.

Tijdens het event zal gebruik worden gemaakt van een Jaiku backchannel waarbij bezoekers live tijdens de presentatie commentaar kunnen geven en vragen kunnen stellen. Daarnaast verzorgt Mercurius RFID Solutions een RFID oplossing die de beleving van netwerkborrels sterk verbeterd. Partners die deze launch mede mogelijk maken: Marketingfacts.nl, RapidSugar, Greenberry KPN en Pocketinfo.nl

Speciale dank aan Dennis Hettema voor het opzetten van de relatie met MobileMonday.

Wil je ons event bijwonen of weten welke deelnemers komen, volg dan deze link

Mobilistas Unite!

posted by Yuri van Geest | tags: , , , , , , , |