EVENTS > #3 > NEWS

MoMo #3: Mobile Internet Just Do It!!

20 November 2007

Gisteravond werd de 3de MoMo gehouden in Odeon. Het thema deze keer was Mobiel Internet: “Co-Create the top tips today to start tomorrow”. Deze keer geen fancy sprekers uit het buitenland maar 2 doorgewinterde Mobiele experts uit eigen land die in 10 minuten 10 praktische tips deelden met het publiek. De eerste spreker was Mark de Buck van Vodafone gevolgd door Laurens Rutten van MoMac. De derde spreker was deze keer het publiek.Ook de participanten van Mobile Monday kregen de mogelijkheid om bij te dragen om de top tips te creëren. Uiteindelijk resulteerde dit in een lijst van 28 tips voor iedereen die morgen wil beginnen met mobiel internet. Opmerkelijk was wel de feedback van mensen dat veel van deze tips(content) wel bekend zijn. Dit is opmerkelijk omdat in de praktijk veel van deze tips namelijk nog helemaal niet worden uitgevoerd/toegepast. Onze tip dus begin eerst eens bij de BASICS.. ;-) Na een stemronde is er uiteindelijk een TOP 13 tips ontstaan(zie hieronder) die door de participanten gezamelijk is vastgesteld. Verder zorgde het hoge niveau van participatie in de vorm van tips geven en stemmen in combinatie met deze keer statafels ipv stoelen onstond er een losse en gemoedelijke sfeer die uitsekend was voor gezellig netwerken.

De best gewaarderde tip is gekomen van één van de participanten namelijk Martin Voorzanger. Zijn tip was: gewoon beginnen! ;-) Het is verder leuk te vermelden dat 7 van de 13 TOPTIPS vanuit het publiek zijn ingebracht.

Op gebied van techniek was MoMo ook weer beter georganiseerd. Zo was MoMo LIVE te volgen via Operator 11. Ook de backchannel was weer geweldig. Wil je zien wat er allemaal besproken is kijk dan even op de mobiele site van onze backchannel hier. Verder zijn de videos (dankzij Marloes) van het event op korte termijn te vinden op www.mobilemonday.nl.

Mijn kleine hoogtepunt was wel om streaming Ned3 te bekijken via een Videobril die aangesloten was op een N95 (zie foto)

Als laatste was er nieuws dat MoMo inmiddels 3 partners heeft gevonden die komend jaar MoMo gaan ondersteunen. Dat zijn WebAds(founding partner), Mobillion en Nedstat.

Presentatie Mark de Buck:
[slideshare id=172503&doc=momo-mobile-internet-vodafone-1195513166115690-3&w=425]

Presentatie Laurens Rutten:
[slideshare id=172501&doc=momo-mobile-internet-momac-1195513035855813-4&w=425]

Top 13 tips:

1 Just Start (Martin voorzanger)
2 Offer Free stuff (Phil, Mobfly)
3 Benefit from existing exposure for promotion
4 Understand and utilize Google Mobile
5 Short URLs (Steef)
6 Direct traffic to your site from open directories
7 Transparancy in communication (Kjeld Kahn)
8 Stimulate user participation in your mobile site
9 App: No navigation behind softkey (Dirk Groten)
10 Select and push content with teasing name
11 Strict Validate XHTM MP (Danny Higler)
12 Validate your site at W3C (Robert Harmsen)
13 Both xHTML MP + link to HTML/desktop version

‘Martin Voorzanger deelt zijn tip’ & ‘stemmen op de tips'(thanks to Marjolijn voor pics):

Comments (7)

 1. Heren van MoMo: bedankt voor een hele leuke middag/avond.
  En leuk dat ik Raimo een hoogtepunt kon bezorgen met mijn video-bril :-)
  (Had jij hem nou ook op gehad, Maarten? Zo niet dan hebben we nog een extra reden om eens af te spreken)

 2. Lens-FitzGerald

  Dat moeten maar snel doen, ik heb em niet op gehad! Enneu wat dacht je van een recurring items voor op de momo borrel? de gadget van onno!

 3. De videobril was een mooi extraatje voor MoMo. Lijkt mij te gek om dit vaker te doen…

 4. […] door het live verslag via ustream.tv van marlooz op de afgelopen Mobile Monday hebben we de workshop ook realtime gestreamt voor de mensen thuis. […]

 5. […] Ik wilde nog graag even de sfeerimpressie video met jullie delen van de afgelopen MoMo. Het onderwerp was Mobiel Internet. De avond had een uitermate praktische invulling. Gericht op het co-creëren van de top tips om morgen aan de slag te gaan met Mobiel Internet. Voor meer informatie en de tips surf dan naar de MoMo site. […]

 6. […] 7, 2008 in Events, MoMac, Vodafone, report, video by Lens-FitzGerald Afgelopen november was de laatste Mobile Monday “Co-Create the top tips today to start tomorrow”. Op basis van de presentaties van de sprekers en de bijdragen van de bezoekers werden de top tips […]